SPORTMASSAGE 

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die directe volg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt u sneller en kunt u weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Het  doel van sportmassage is:
- Verbeteren van de tonus van de spieren
- Losmaken van verklevingen
- Verbetering van de lokale en algemene stofwisseling
- Het verminderen van pijnklachten
- Verbeteren van de doorbloeding van huid

ONTSPANNINGSMASSAGE

Ontspanningsmassage bestaat uit langdurig en rustig uitgevoerde handgrepen, veelal in de lengte van de spier. Door deze massage krijgt overtolloge en geblokkeerde energie de kans door te stromen en daar te gaan waar weinig was. Hierdoor ontstaat een gevoel van rust en balans. De massage is geschikt voor vrijwel iedereen, er hoeven niet speciaal klachten aanwezig te zijn. Geniet en ontspan van een heerlijke massage. 

HOTSTONE MASSAGE

De massage wordt uitgevoerd met verwarmde basalt stenen. De stenen hebben een temperatuur van 45 tot 55 Celcius. Ze worden op het lichaam neergelegd en daar geven zij de warmte af aan het lichaam. Daardoor worden de spieren warm en geeft het de spanning en afvalstoffen die in de spier aanwezig zijn de mogelijkheid om afgevoerd te worden. Hotstone massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking, door de combinatie van de warme stenen en oliën. Hierdoor zullen de spieren weer ontspannen. Na een massage is het verstandig om genoeg water te drinken, zodat de afvalstoffen eerder uit het lichaam afgevoerd kunnen worden. 

SHIATSU/ACUPRESSUUR

Shiatsu/Acupresuur is een manuele therapie voor het hele lichaam en wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Shi betekent vinger en Atsu betekent druk. Door gedoseerd druk uit te oefenen op acupressuurpunten en energiebanen kunnen storingen en blokkades in de spieren, zenuwen en organen opgespoord worden. Blokkades geven allerlei klachten op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Elke vorm van pijn is gevolg van een blokkade. 

Ki is levensenergie en een voorwaarde voor lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid. Ki-energie stroomt door de merdianen en Shiatsu is er opgericht blokkades op te heffen en de energie weer te laten stromen. Shiatsu brengt het lichaam op natuurlijke wijze weer in balans. 

Lichamelijke klachten: Nek/schouders/rug, gewrichten, spieren en spijsvertering
Psychische klachten: Migraine, slapeloosheid, depressie, faalangst, onzekerheid, hyperventilatie

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwangerschapsmassage geeft verschillende effecten:

Directe effecten:
- Prikkeling zenuwuiteinden
- Warmteontwikkeling
- Verhogen van bloedsomloop
- Afvoeren van een teveel aan vocht in de weefsels
- Loslaten van dode huidcellen

Indirecte effecten:
- Doorlaatbaarheid van de vaatwanden wordt verbeterd
- Stofwisseling in de cellen wordt verbeterd
- Spanningsverhoging van verslapte spieren
- Verkrampte spieren laten ontspannen

De zwangersschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in kuiten en slecht slapen. 
Aandacht en een zwangerschapsmassage heeft hierbij een zeer belangrijke rol. Het geeft directe verlichting van pijn en ongemak. De massage laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft, duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en het werkt kalmerend, pijnbestrijdend en het heeft een gelukgsgevoel. Deze massagevorm is een weldaad voor moeder én baby en onmisbaar in elke massagepraktijk.


De massage wordt gegeven naar gewenste houding. Op de massagetafel in zijligging. Dit ligt iets ontspannender en kunnen de benen eventueel meegenomen worden. (60 minuten, €45,-) Of zittend op een stoel  voor rug, schouders, nek, armen (30 minuten, €25,-).

CUPPINGSMASSAGE

De allernieuwste hype op het gebied van massage is cupping massage. Dit is een manier om ophoping van vet en verkleving van bindweefsel te verminderen. Zichtbaar cellulitis komt voor door het bindweefsel dat verkleeft. De cup zorgt ervoor dat dit los wordt gemasseerd, en daarnaast zorgt het ervoor dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en een betere bloedsomloop.